De begrijpend lezen training ‘Alle teksten de baas!’ bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur waarin we in groepjes van 4-6 kinderen aan de slag gaan. Tijdens de lessen leren ze door middel van een 6 stappenstrategieeen tekst te overzien, verschillende lees strategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan.

In 6 stappen leren de kinderen hoe ze door saaie, lange teksten kunnen komen en deze te begrijpen en te onthouden. Door met kleuren te werken, krijgen ze meer inzicht in de tekst. Mindmappen is ook een onderdeel dat regelmatig wordt gebruik. Daarom is deze methode voor zowel Beelddenkers als Taaldenkers zeer goed in te zetten.

De training kan ook individueel gevolgd worden, neem voor de mogelijkheden en of vragen hierover contact op.

De Begrijpend Lezen training is een training voor kinderen en jongeren die moeite hebben met het begrijpen van de teksten en het beantwoorden van daaraan gerelateerde vragen.Het programma is geschikt voor:

  • Kinderen in de onderbouw en bovenbouw van de basisschool
  • Brugklassers
  • Kinderen in het 2de leerjaar van VO
  • Hoogbegaafde kinderen

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen, neem dan contact op!De training Alle teksten de baas wordt gegeven door erkend trainer: Nienke Rijkers Leur.

Locatie Zwolle

Zwartewaterallee 44
8031 DX Zwolle

BEGRIJPEND LEZEN

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

remedial teaching praktijkj eigenwijs petra mulhof
H3